getty image/Anis
Daging Masak Merah
Bahan-bahannya:-
500 gram daging - direbus bersama pewarna merah hingga empuk
beberapa titik pewarna merah
3 biji cili hijau - dihiris
2 biji cili merah- dihiris
1 biji bawang bombay - dihiris
3 biji bawang putih - dititik
sos tiram
sos tomato
secubit garam
2 biji tomato - dibelah 4
Cara Membuatnya:-
1. Toskan daging yang telah direbus tadi dan potong nipis ikut suka.
2. Panaskan sedikit minyak dan tumiskan bahan-bahan hiris bersama bawang putih yang dititik. Kacau hingga agak layu.
3. Tambahkan sos tiram dan sos tomato. Tiada sukatan sebab saya pakai masuk saja. Kacau lagi.
4. Masukkan daging bersama tomato dan gaul sebati.
5. Biar seketika di atas api, bolehlah dihidangkan.
No comments:
Post a Comment